Canderel monipuolinen ruokavalio tukee painonhallintaa

Hyvän olon reseptiin sisältyvät myös herkkuhetket

Säännölliset elämäntavat ovat hyvän olon ja jaksamisen perusta. Riittävästi unta, terveellinen ja monipuolinen ravinto sekä liikuntaa ja lepoa sopivassa suhteessa muodostavat hyvän kivijalan jaksamiselle. Laihdutus ja painonhallinta on helpompaa, kun makeanhimo tyydyttyy pitkälti hyvien ravintovalintojen ansiosta. Kun elämän tasapaino on hallussa, on herkuttelu sallittua, etkä tarvitse laihdutusohjeita tai pode huonoa omatuntoa repsahduksista.

Uni, liikunta ja lepo

Riittävä nukkuminen luo pohjan hyvinvoinnille. Aikuisen unimäärätarve vaihtelee, mutta yleinen suositeltava unimäärä on 8-9 tuntia yössä. Tärkeä osa hyvää oloa on myös liikunta, joka voi olla arkiliikuntaa, kehonhuoltoa venyttelyn ja jumpan muodossa tai tavoitteellisempaa lihaskuntotreenaamista ja kestävyysurheilua. Jo yksi liikuntakerta saa aikaiseksi monia hyödyllisiä vaikutuksia kehossa. Liikunnan vastapainona tarvitaan myös lepoa. Tutkimusten mukaan päiväunet parantavat virkeyttä ja suorituskykyä, vaikka uni olisi jäänyt vähemmälle.

Canderel riittävä lepo on tärkeää

Säännöllinen ruokailurytmi

Laadukkaasta ja monipuolisesta ravinnosta saamme polttoainetta, energiaa elämään. On tärkeää noudattaa säännöllistä ateriarytmiä. Vähintään kolme, mutta jopa viisi ateriaa päivässä pitävät verensokerin tasaisena. Normaalissa ruokavaliossa värikkäät kasvikset, laadukkaat rasvat, vähärasvaiset lihatuotteet, kotimaiset viljatuotteet sekä vedenjuonti ovat avainasemassa. Rasvaton maito, piimä sekä vesi sopivat hyvin ruokajuomaksi.

Arkiruokailussa on hyvä noudattaa lautasmallia: lautasella puolet ruuasta on kasviksia ja toisella puolikkaalla esimerkiksi perunaa ja vähärasvaista lihaa. Täysjyväleipä ja kevyt kerros levitettä kuuluvat ateriaan. Suomalaisten kannattaa lisätä kasvisten ja marjojen syöntiä. Ne vievät tilaa energiapitoisemmilta ruuilta. Kannattaa suosia aina kulloisenkin kauden kasviksia. Lautaselle on myös tärkeää valita vähärasvaisia ruokalajeja, sillä suurin osa rasvasta on piilorasvaa joka ei tuotteesta näy päällepäin. Rasvamäärän voi tarkastaa helposti tuoteselosteesta tai ravintotaulukosta.Sokeripitoisten virvoitusjuomien, mehujen ja energiajuomien käyttöä kannattaa välttää. Niistä saa ylimääräisiä kaloreita.

Canderel suomalaisten tulisi syödä marjoja enemmän

Arjen ja juhlan herkkuhetket

Elämä on suurimmalta osin arkista aherrusta, mutta myös juhlat kuuluvat elämään. Kohtuullisiin elämäntapoihin kuuluvat myös arkiset herkkuhetket. Herkullinen marjasmoothie sopii aamiaiseksi ja myös välipalaksi. Kahvin tai teen kaverina pullapala tai korvapuusti ovat arkisia ja hyviä makeita, joita voi toisinaan syödä hyvällä omalla tunnolla. Makeutuksessa sokerin voi turvallisesti korvata makeutusaineella, jonka energian määrä on murto-osa sokerin energiasta. Nämä vähäkaloriset makeutusaineet sopivat hyvin myös leivontaan ja ruuanlaittoon sillä ne voi hyvin kuumentaa.

Canderel – turvallinen makeuttaja

Makeutusaineet on hyvin tutkittu tuoteryhmä ja niitä on turvallista käyttää. Ne soveltuvat sekä normaalia ruokavaliota noudattaville että painonhallintaan. Canderel makeutusaineet sopivat myös diabeetikoille, laktoosi-intolerantikoillesekä gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Canderel tuoteperheessä on kaksi eri raaka-ainepohjaista tuotesarjaa: aspartaami+asesulfaami-K-pohjainen Canderel Red (punaiset pakkaukset) ja stevia-pohjainen Canderel Green (vihreät pakkaukset),joka on luonnollisempaa makeutusta etsivien suosiossa.  Canderel-tuotteita on saatavissa puristeena, jauheena ja kiteenä kaikista hyvin varustelluista vähittäiskaupoista.

Tutustu lisää Canderelin tuotteisiin nettisivuillamme.

Lue lisää:

Tutkimus (eng.): Päivätirsat parantavat huonosti nukutun yön vaikutukset.
Tutkittua tietoa Suomalaisten liikuntatottumuksista.
Liikunnalla on tutkitusti lukuisia hyviä vaikutuksia fyysiseen ja psyykkisen terveyteen.