Canderel hyvinvointi

Painonhallinta ei ole kirosana

Tai ei sen ainakaan tarvitse olla. Laihdutus ja painonhallinta voi olla osa elämää, kun siihen suhtautuu oikein. On tärkeää tiedostaa, että hyvällä painonhallinnalla parantaa omaa terveyttään, ja toisaalta, että painonhallinnasta ei saa tulla liian iso osa elämää. Kaikkea kohtuudella sopii sekä herkkujen syömiseen että painonhallintaan. Tärkeintä on olla itselleen armollinen ja luoda ympärilleen positiivisen energian tila, jossa on myös helppo onnistua asettamissaan tavoitteissa. Laihdutus on toissijainen asia, onnellisuus on aina edellä.

Painonhallinnan a ja o on positiivisuus ja itsensä kannustaminen. Oman kehon tuntemusta ja painonhallintaa voi lähteä lähestymään monelta eri kantilta. Laihdutusohjeiden, vinkkien ja motivaatiojulkaisujen viidakkoon voi eksyä kuka vain, mutta maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle. Mikään dieetti ei ole sen arvoinen, jos elämästä ei olisi joskus lupa nauttia. Tutkimustenkin mukaan se mitä syö, vaikuttaa myös mielialaan. Kaikki ei painonhallinnassa aina mene kuin elokuvissa. Mutta se ei haittaa.

Älä keskity negatiiviseen tai epäonnistumiseen, vaan tärkeämpää on onnistumisten huomiointi. Palkitse itseäsi onnistumisista ja keskity positiiviseen. Tsemppaa ja kannusta itseäsi ja tietysti juhli kun onnistut. Hemmotteluhoito tai viikonloppu hotellissa voivat olla ihania ja tavoittelemisen arvoisia välipalkintoja matkalla kohti tavoitteitasi. Elämässä pitää aina olla jotain juhlan aihetta, joten mikä olisikaan parempi juhlan aihe kuin oma onnistuminen ja oman itsensä ylittäminen? Makeanhimo on kova vastus, mutta

Canderel kohtuullisuus painonhallinnassa

Kohtuullisuus kaikessa – Makeanhimo on luonnollista

Kaikki ääritoiminta, niin urheilussa kuin syömisessäkin, saattaa aiheuttaa ylilyöntejä. Monet pitävät ohjenuoranaan ns. 80–20 -sääntöä. Se tarkoittaa sitä, että kun 80% ravinnostasi on ravitsevaa ja terveellistä, voi 20% olla herkuttelua ja nauttimista – hyvällä omalla tunnolla. Kun painonhallinta on pysyvänä osana arkea, on aika ajoin lupa myös herkutella. Kun pidät ateriarytmin tasaisena ja terveellisenä, ei tee mieli myöskään makeaa. Nälkäisenä herkut houkuttavat enemmän, silloin makeanhimo on luonnollista ja dieetti voi pettää. Perinteisiä laihdutusohjeita kuuntelemalla ei saavuta koskaan niin hyviä tuloksia kuin tasapainolla.

Harrasta, koska haluat! Valitse mieluinen harrastus, joka sopii omaan elämäntyyliisi ja josta olet kiinnostunut. Kaikki eivät jaksa kuluttaa lenkkareita juoksumatolla ja kaikille ei sovi kuntosaliharjoittelu, tämä on fakta. Me kaikki olemme erilaisia. Innostu, inspiroidu, energisoidu, nauti ja löydä intohimosi! Energian kuluttamiseen on niin monia tapoja kuin on liikkujiakin ja elämään on hyvä saada sisältöä, joka innostaa sinua. Uusi eksoottinen tanssiharrastus, jooga tai vaikka koiralenkkien siirtäminen harmailta pyöräteiltä metsään, ovat loistavia vaihtoehtoja.

Canderel koita löytää painonhallintaan vaihtoehtoisia tapoja jotka motivoivat sinua

Hyväksy itsesi ja löydä se, mikä sinua motivoi

Oman itsensä hyväksyminen on kaikessa hyvä lähtökohta. Painonhallinnassa tärkeää on myös varmistaa, että nukkuu hyvin eikä stressaa. Elämää ei kannata elää stressaten ja murehtien, vaan nauttien. Nautinnon aiheita löytyy varmasti joka päivästä, kun päättää katsoa tarpeeksi tarkasti. Stressi ja univaje vaikeuttavat myös painonhallintaa ja häiritsevät nälänsääntelyä.

Stressaantuneet aivot eivät osaa tehdä oikeita valintoja, vaan kamppailevat ihan muiden kysymysten kanssa kuin painonhallinta. Makeansyöminen on tästä oiva esimerkki. Kuinka monta kertaa huomaat, että mitä suuremman listan välteltävistä ruoka-aineista olet kasannut, sitä vaikeampi näitä herkkuja on vastustaa. Jonkin asian totaalinen kieltäminen ei ole aina hyvästä. Makeaakin voi syödä ahmimatta sokeriherkkuja tai limppareita ja makeanhimoa voi turruttaa esimerkiksi käyttämällä sokerin sijasta luontaisia makeuttajia. Ruoan ei tarvitse olla pelkkää polttoainetta, vaan siitä voi myös nauttia. Luontaiset makeuttajat, kuten stevia, sopivat hyvin esimerkiksi diabeetikoille ja keliaakikoille.

Älä aliarvioi vaaroja

BMJ-lehden julkaisemassa tutkimuksessa tulokset osoittavat, että tyypin 2 diabetes on usein parannettavissa perusterveydenhuollossa, kunhan potilaat saadaan laihtumaan tarpeeksi. Ylipainon terveyshaittoja ei kannata aliarvioida. Motivaatio onkin yksi painonhallinnan tärkeimpiä osasia. Löydä motivaatio sisältäsi, äläkä ulkoisista asioista. Kun haluat voida paremmin itsesi takia, on motivaatio myös vahvempi. Pohdi, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä ja keskity niihin. Jos rakastat leivontaa, keksi uusia reseptejä ja tapoja välttää sokeria, rasvaa tai liiallista pulla-ähkyä. Motivaatio ja suunnitelmallisuus kulkevat käsi kädessä. Suunnittele niin, että kun motivaatio horjuu, ei ole mahdollisuutta epäonnistumiseen. Muista kuitenkin pitää suunnitelmassasi aina tilaa myös nautinnolle.

Jokaisella on lupa nauttia!

KATSO HERKULLISET JA TERVEELLISET SMOOTHIEVINKIT!

Supersmoothie
Exotic Delight -smoothie

Lue lisää:

Liikunta on yksi tehokkaimmista keinoista edistää terveyttä.
Turkulainen tutkimus: Se mitä syöt vaikuttaa mielialaan.
Kaikki ääritoiminta saattaa aiheuttaa ylilyöntejä.